Tesla Model S i italiensk förpackning

Italienska designfirman Umberto Palermo Design har satt tänder i Tesla Model S och presenterar nu modellen Valentino.

UP Valentino ska ställas ut på bilsalongen i Turin mellan den 8 och 12 juni. Vad besökarna då kommer att få se är en Tesla Model S P85 som förvandlats till... ja, vi vet inte vad vi ska kalla den. Ganska grov är den i alla fall. Hela originalkarossen är utbytt mot en ny i kolfiber, fronten är omgjord med bland annat stor spoiler och splitter. Baken har fått motsvarande uppgradering och hjulen mäter 22 tum.

Kvar under skalet sitter P85:ans 421 hästkrafter och 600 newtonmeter starka elmotor som tillåter körningar på 50 mil enligt NEDC-körcykeln. Motorn är alltså lämnad orörd, vilket är förståeligt. En designfirma ska nog hålla sig borta från att mixtra med en elmotor. Accelerationen från noll till 100 km/h misstänker vi är oförändrad, så även toppfarten. Det betyder i så fall 4,2 sekunder och 210 km/h.

Det lustiga med bilen är att den sägs väga 2 100 kilo. Med tanke på all kolfiber borde den väga mindre än originalbilen som har en vikt på just 2 100 kilo.

Vad planen för Valentino är vet vi inte. Förblir den en utställningsbil i ett exemplar eller kommer det att finnas möjlighet för väl bemedlade personer att förvandla Model S till en Valentino? Är du intresserad av svar på frågorna får du vända dig till Umberto Palermo Design som, trots namnet, håller till i Turin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!