Foto: Emmy-Lie Vilsson

Tesla Model S slog för första gången Audi, BMW och Mercedes

I USA har den redan klarat av det, men i Europa var 2017 första året då Tesla Model S sålde bättre än de tre premiumtyskarnas flaggskeppsmodeller.

Aldrig någonsin har Tesla Model S i Europa sålt i större utsträckning än vad Audis, BMW:s och Mercedes toppmodeller gjort. A8, 7-serie och S-klass har under alla år varit herrarna på täppan men under 2017 vände Tesla på steken för första gången.

I USA har Model S gått bättre än nämnda trio samt de inhemska motsvarigheterna (exempelvis Cadillac XTS) under flertalet år, men det var alltså först i fjol som elbilen nådde högre europeiska försäljningssiffror än tyskarna.

16 132 Tesla Model S såldes i Europa under 2017. Det kan jämföras med Mercedes S-klass 13 359 exemplar, BMW 7-series 11 735 exemplar och Audi A8:s 5 887 exemplar. En joker i leken är Porsche Panamera som såldes i 10 748 exemplar i Europa i fjol.

Vi vill dock lägga in en liten reservation om att Tesla Model S normalt inte ska jämföras rakt av med A8, 7-serie och S-klass utan mer naturliga konkurrenter är A6, 5-serie och E-klass. Sett till prislappen, och att den är Teslas flaggskepp, tillhör dock Model S den högre klassen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!