Tesla Model Y kommer ännu tidigare än väntat

Vi har mer eller mindre vant oss vid att vänta länge på nya Tesla-modeller. Nu verkar det dock som att vi inte behöver vänta länge på Model Y, produktionsstarten sägs vara bara några veckor bort.

Redan i höstas kom uppgifter om att den sjusitsiga versionen av Tesla Model 3, kallad Model Y, skulle bli den första Tesla-modellen att gå i produktion före schemat. Då sades det att Model Y-tillverkningen skulle komma igång någon gång under sommaren 2020. Med Model S, Model X och Model 3 var det tvärtom. Produktionsstarterna försenades i flera omgångar.

Nya uppgifter säger att Tesla kommer att leverera de första exemplaren av Model Y redan i slutet av februari. Om det stämmer kommer Tesla att leverera Model Y ett drygt halvår tidigare än enligt den ursprungliga planeringen.

Det är förstås den nordamerikanska marknaden som står först på tur och det är i första hand Performance-modeller som levereras. Därefter kommer Long Range Dual Motor i mars/april.

Model Y kommer att tillverkas i Teslas Fremont-fabrik, men på sikt även i Gigafactory 3-fabriken i Shanghai. Även Gigafactory 4, som ska börja etableras i tyska Grünheide i mars, ska bygga Model Y från och med juli 2021.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!