Tesla Model Y kommer redan i sommar

Tillverkningen av Teslas fjärde modell – Model Y – tidigareläggs med uppemot sex månader. Någon gång under sommaren 2020 ska den börja rulla av produktionslinan i Fremont-fabriken.

När Tesla Model 3-baserade crossovern Model Y presenterades i mitten av mars snackades om lansering hösten 2020. Senare uppgifter talade om att produktionen sannolikt kommer igång först mot slutet av året. Så blir det inte då Tesla berättar att förberedelserna går betydligt snabbare än planerat.

I företagets kvartalsrapport, som släpptes i går, meddelar man att produktionen av Model Y kommer igång redan under sommaren 2020 och att lanseringen också planeras till sommarmånaderna.

Tillverkningen av Model Y kommer initialt att ske i Fremont-fabriken i Kalifornien. I ett senare skede ska Model Y-produktion även att äga rum i nya Shanghai-fabriken. Ännu lite senare ska Model Y tillverkas parallellt med Model 3 i den europeiska fabrik som är på gång. Tesla säger att de är i slutfasen för att bestämma plats för fabrikens uppförande. Det senaste är att Nordrhein-Westfalen och Niedersachsen i Tyskland ligger bäst till.

Teslas ekonomiska rapport för årets tredje kvartal var positiv. Analytiker hade räknat med en förlust med 46 cent per aktie, i stället blev det en vinst om 1,86 dollar. Vinsten uppgick till 143 miljoner dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!