Tesla Model Y träder fram ur mörkret

Om bara tre dagar är det världspremiärdags för femte modellen från Tesla. Model Y heter den och är en kompaktare crossover.

Tesla är på väg att bredda modellutbudet med en fjärde modell när Model Y lanseras under 2020. Strax därefter dyker även nya Roadster upp och märket har då plötsligt fem modeller. För knappt två år sedan hade Tesla enbart Model S och Model X att erbjuda elbilsköparna.

Model Y har premiär den 14 mars och för att peta in ett extra stick i dynan hos alla som sitter på nålar inför vad som komma skall har man skickat ut en ny teaserbild på visar lite mer av modellen. Bilden ingick i en inbjudan till världspremiären och visar Model Y med blålackad kaross och med sidobackspeglar. Tidigare teaserbild saknade sistnämnda och det har därför spekulerats i att Model Y får kameror. Så ser det alltså inte ut att bli, framför allt inte i USA där kameror ännu inte får ersätta backspeglar, något som däremot är tillåtet i Europa och Japan.

Den teaserbild som Tesla tidigare har skickat ut.

Vi ser också strålkastare som påminner om dem på Model 3. Om de är så små som bilden vill ge sken av återstår att se. Förmodligen döljer det sig mer av strålkastarna i de svärtade partiet av bilden.

Tesla har varit förberedda på att nyfikna försöker ljusa upp mörka bilder för att få ta del av detaljer som inte är tänkt att synas förrän vid avtäckningen. Inte sällan är det möjligt, men denna gång har Tesla verkligen lagt på svart över de partier som de vill dölja, och den som gör bilden ljusare möts av en registreringsskylt där det står ”Nice try”, det vill säga ”Bra försök”. Se filmen nedan.

Model Y sägs bygga på Model 3:s teknik till omkring tre fjärdedelar, men kommer att vara ungefär tio procent större och cirka tio procent dyrare

.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!