Tesla ökar till 150 kW i befintliga Supercharger-laddare

Effekten hos Teslas Supercharger V2-laddare ökar från 120 till 150 kilowatt.

När Tesla tidigt i våras meddelade att deras nya generation snabbladdare, Supercharger V3, är på ingång berättade de lite kort att nuvarande V2-laddarna ska uppgraderas. I förra veckan inleddes uppgraderingen av max laddeffekt, från dagens 120 till 150 kilowatt.

När en laddstation av Tesla har öppnats för 150 kilowatt ska man kunna se det på navigationskartan i form av texten ”150 kW max”.

Alla nya Model S och Model X samt Model 3 Long Range och Model 3 Performance (det vill säga inte Model 3 Standard Range) ska kunna ta emot den högre laddeffekten. Exakt toppeffekt kan dock skilja från bil till bil.

Tidigare i år lanserade den amerikanska elbilstillverkaren On-Route Battery Warmup som innebär att batteriet förkonditioneras så fort användaren (föraren) navigerar mot en Supercharger-laddstation. På så vis kommer bilen fram till laddplatsen med en batteritemperatur som är optimal för laddning, något som ska sänka laddtiden ytterligare.

I dagsläget finns 34 Supercharger-stationer i Sverige med över 350 laddare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!