Tesla Roadster får över 100 mils räckvidd

Nya Tesla Roadster presenterades hösten 2017, sedan har det varit ganska tyst om den. Men nu höjs trycket återigen – Elon Musk utlovar nämligen väldigt lång räckvidd.

0-97 km/h på 1,9 sekunder och toppfart på 402 km/h, det var siffrorna som stod i fokus när andra generationen Tesla Roadster presenterades i november 2017. Det pratades förvisso om ett nytt batteripack på 200 kWh och 620 miles (99,8 mil) i räckvidd, men det var bilens snabbhet som stod i centrum.

För några dagar sedan fick Elon Musk en fråga på Twitter, det är ju där man finner honom, om räckvidden fortfarande kommer att vara 99,8 mil. Dagen efter svarade herr Musk kort och koncist: ”Räckvidden kommer att vara över 1 000 km”.

Redan i dag erbjuder Tesla elbilar med bland de absolut längsta räckvidderna på marknaden. Försäljningen av Roadster är tänkt att påbörjas under 2020, då kommer modellen sannolikt att ha marknaden i särklass längsta räckvidd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!