Tesla utvidgar i Europa

Dundersuccén vid lanseringen av nya Model 3 har fått Tesla att överväga ytterligare en fabrik i Europa.

I förra veckan presenterades nya Model 3, den modell som ska bli Teslas verkliga volymmodell. Något som den redan verkar vara på god väg att bli då de redan mottagit över 276 000 förbeställningar. Dubbel så många som förväntat.

För att möta den stora efterfrågan kommer Tesla att öka produktionstakten i befintliga fabriker, som i dag ligger på cirka 50 000 bilar om året. För att ytterligare utöka kapaciteten överväger de nu att bygga ytterligare en fabrik i Europa, utöver den som i dag finns i Tilburg, Nederländerna.

När Tesla kan tänkas starta byggnationen  av en till fabrik är dock i nuläget oklart.

Elon Musk meddelade nyligen att Model 3 kommer att ha bakhjulsdrift som standard och fyrhjulsdrift erbjuds som tillval. Utöver detta bekräftade han även att den avskalade instrumentpanelen som sitter i förseriebilarna vi sett bilder av inte kommer att sitta i den produktionsfärdiga bilen, men den kommer fortfarande ”att kännas som ett rymdskepp”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!