Teslas nya modell ett nyttofordon?

Tesla Motors lägger prestigen åt sidan och kavlar upp ärmarna. Nya Model Y ryktas vara ett nyttofordon.

Elbilstillverkaren Tesla Motors kommer förmodligen att börja tillverka nyttofordon i form av en skåpbil, en flakbil och en minibuss. Företagets vd Elon Musk har per Twitter meddelat att en ”oväntad nyhet” ska presenteras måndagen den 17 oktober vilket med största sannolikhet är de tidigare nämnda fordonstyperna. Fordonen kommer då gå under namnet Model Y, ett namn som florerat vid sidan av Model 3 som kommer att bli tillverkarens nästa modell.

Som brukligt när det gäller nyttofordon kommer tekniken att hämtas från befintliga modeller. I det här fallet mellanklassaren Model 3 och crossovern Model X.

Nästa generations nyttofordon spås kunna bli förarlösa, men då Teslas Model Y gör debut redan nästa år är det högst osannolikt att den kommer att ha den funktionen. I alla fall inte vid introduktionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!