Foto: Toyota

Toyota C-HR officiell som elbil

Hybridteknik må vara Toyotas gebit men nu förser de crossovern C-HR med enbart elmotor. Bilen visas nu upp i Shanghai.

Hybridteknik. Inom det området är Toyota pionjärer och släpper nu 24 000 patent för att sprida sina kunskaper. Samtidigt rullar man fram sin crossovermodell C-HR med ren eldrift under bilsalongen i Shanghai. Modellen blir därmed första elbil att byggd på TNGA-plattformen.

Toyota släpper ingen information eller data om tekniken under skalet på C-HR med eldrift men bilen har tagits fram tillsammans med två olika tillverkare, FAW och GAC, och säljs även som Izoa EV (bilen i silver på bilden nedan). Bilarna ska byggas i Kina med kinesisk teknik.

Foto: Toyota

Men det är inte bara under skalet som C-HR har ändrats som elbil. I fronten finns det nu plåt mellan strålkastarna, luftintagen är annorlunda liksom hela stötfångaren. Invändigt ser vi att instrumentklustret är digitalt och har ett  för elbilar anpassat snitt.

Foto: Toyota

Toyota har som ambition att släppa tio helt eldrivna modeller på ett globalt plan till mitten av 2020-talet och 2030 ska man sälja 5,5 miljoner elektrifierade bilar per år.C-HR och Izoa EV ska göra debut på den kinesiska marknaden 2020 och kommer att stanna där, hävdar Toyota. Någon global lanseringsplan finns inte i dagsläget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!