Foto: 2012 David Dewhurst Photography

Toyota ska börja massproducera elbilar

Japansk media rapporterar att det nu är full fokus på batteridrivna elbilar hos Toyota. Det pratas om en massproduktion som ska inledas om drygt tre år.

Nu när Toyota har fått koll på litiumjonbatterierna och minimerat riskerna med dessa är det fullt fokus på batteridrivna elbilar. Det rapporterar den japanska affärstidningen Nikkei som skriver att redan under 2017 har de för avsikt att bilda ett dedikerat team vars uppgift blir att planera och utveckla kommande elbilsmodeller.

Avsikten är att påbörja massproduktion av elbilar under 2020, ungefär samtidigt som en av Toyotas absolut största konkurrenter, Volkswagen, tänker börja rulla ut prisvärda elbilar.

Nikkei skriver att målet för Toyota är en elektrisk bil med en räckvidd över 30 mil. Hur långt det räcker om tre år återstår att se. Förmodligen har Toyotas utvecklingsavdelning kommit längre än så när det väl är dags.

Bland annat nämns en elektrisk suv finnas med i planerna, en suv som skulle kunna utgå från samma plattform som Prius eller Corolla.

Bilden ovan visar Toyota Mirai, märkets nyligen lanserade bränslecellsbil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!