Toyota visar RAV4 Plug-In Hybrid

Nya Toyota RAV4 är på väg att bli laddbar. På bilsalongen i Los Angeles nästa månad har RAV4 Plug-In Hybrid världspremiär.

Att Toyota har haft för avsikt att göra en laddhybrid av nya RAV4 har varit känt ett tag. Nya RAV4 Hybrid i all ära, men med en bilvärld som går mot allt större grad av elektrifiering är en laddbar hybrid ett naturligt steg på vägen mot rena elbilar och bränslecellsbilar.

I dag har Toyota skickat ut en första bild på RAV4 Plug-In Hybrid. Tyvärr är tillhörande information ytterst sparsam. Det enda vi får veta är att laddhybriden erbjuds i en ny färg kallad Supersonic Red (låter inte lika tufft på svenska – överljudsröd) och att modellen blir den mest kraftfulla RAV4 som världen hittills skådat. Det betyder att RAV4 Plug-In Hybrids drivlina genererar mer än de 222 hästkrafter som vanliga hybriden – Hybrid AWD-i – besitter (med framhjulsdrift är effekten 218 hk).

LÄS MER: Nya Toyota RAV4 underkänd i älgtestet

Ingen information om batteristorlek, räckvidd på el och liknande bjuds vi på i dag. Men vi kan förutse att RAV4 Hybrids 1,6 kWh stora nickelmetallhydridbatteri byts ut mot ett litiumjonbatteri av betydligt större storlek. Vi vågar nog tro att kapaciteten blir betydligt större än i Prius Plug-In Hybrid vars batteri är på 8,8 kWh. Ska RAV4 Plug-In Hybrid kunna konkurrera på lika villkor måste kapaciteten upp mot 13-14 kWh. Exempelvis har Outlander Plug-In Hybrid numera 13,8 kWh, 0,8 kWh mer än uppdaterade Passat GTE.

Den 20 november serverar vi alla fakta i samband med avtäckningen på bilsalongen i Los Angeles.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!