Toyotas bränslecellsbil kräver undantag i USA

Toyota har begärt amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten om ett undantag, gällande elchocker, för sin nya bränslecellsbil, som vi kunde visa förra bilder på för några veckor sedan.

För några veckor sedan kunde vi visa de första bilderna på Toyotas kommande, serietillverkade, bränslecellsbil – Fuel Cell Sedan. Bilen, som är tänkt att lanseras nästa år, har nu visat sig kräva lagundantag för att få säljas i USA.

Därför har nu Toyota begärt undantag hos NHTSA, den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten, från den standardiserade lösningen gällande säkerheten mot elchocker.

Enligt vad nyhetsbyrån Bloomberg erfar ska det handla om isoleringen av elektriska komponenter, så som själva bränslecellspaketet, elmotorn och batteripaketet. Toyota vill, enligt uppgifterna, använda en metallbarriär som skydd mot kortslutning och elchocker. Annars, sägs det, ska bilen inte fungera över huvud taget.

Det är oklart om NHTSA kommer godkänna undantaget, men kanske kan det underlättas av att Toyota förutser en tämligen låg försäljning på endast omkring 2 500 bilar per år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!