Tredje sätesraden i Tesla Model Y är för huvudlösa

Är du ett litet barn, eller möjligtvis huvudlös, får du kanske plats i tredje sätesraden i Tesla Model Y.

När Tesla Model Y, crossovern baserad på Model 3, presenterades i våras var inte tredje sätesraden i fokus. Den nämdes bara i förbifarten i samband med att modellen presenterades som sjusitsig. På Teslas webbplats kan man välja till ”Interiör med sju säten”, men mycket mer än så får man inte reda på. Framför allt får man inte se på bild vad det innebär när två extra sittplatser kläms in i nya modellen som beräknas komma i produktion i början av 2021.

Men nu, tack vare en kanadensisk film med tillhörande bilder, får vi nu se vad tredje sätesraden innebär – att vuxna sannolikt helt kan glömma att ta plats längst bak. Den bakre sätesraden, utan nackskydd, ligger inte dikt an mot den kraftigt lutande bakrutan, men det är inte långt ifrån.

Sätet ska förmodligen mer ses som ett nödsäte för mindre barn. Benutrymmet ser inte det heller ut att vara något att hänga i julgranen. Avståndet mellan andra och tredje sätesrygg är nämligen kort.Det är inte helt lätt att se tredje sätesraden på filmen ovan, 

ta i stället en titt på de tillhörande bilderna här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!