Foto: Volvo / Volvo

Tredubblad kapacitet för Volvos elbilar i Gent

Till 2025 ska hälften av alla sålda Volvobilar utgöras av elbilar. Nu höjer man tempot i fabriken i Gent.

Volvo ökar tillverkningstakten för elbilar i Gentfabriken. Andelen laddbara bilar i procent av den totala försäljningen har mer än fördubblades under 2020 jämfört med 2019.

Volvo XC40 som elbil testas mot Polestar 2 i Teknikens Värld nummer 1/2021. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Volvos enda renodlade elbil, XC40 Recharge, får senare i år sällskap i fabriken av en ny elbil byggd på plattformen CMA. Bilen presenteras den 2 mars i år och ska vara mer strömlinjeformad än suven XC40. 

Volvo Cars vd tror på fler suvar och högre priser 

2022 kommer tillverkningskapaciteten för elbilar i fabriken att ha mer än tredubblats jämfört med dagens nivåer och då stå för cirka 60 procent av fabrikens produktionskapacitet. Totalt tillverkades det 194 890 bilar, av modellerna XC40 och V60, i Gent förra året.

Volvo säljer utsläppsrätter till Ford 

Volvo har tidigare gjort klart att målet är att hälften av företagets globala försäljning ska utgöras av elbilar 2025, medan hybrider ska stå för den andra halvan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!