Foto: Patrik Lindgren (montage)

Tuffare elbilar på gång från Hyundai och Kia

Ny plattform och tuffare design att vänta för elbilarna från sydkoreanska Hyundai och Kia enligt läcka.

Hyundais elbilar Kona Electric och Ioniq samt Kias eldrivna e-Niro har fått stora framgångar men nu jobbas det med morgondagens elbilsmodeller, avslöjar en källa inom koncernen för AutoExpress.

Enligt källan ska bilarna byggas på en helt ny plattform som är inspirerad av Volkswagen-koncernens MEB-plattform, grunden till bilar som Seat el-Born, Volkswagens I.D.-serie och Audi Q4 e-tron.

LÄS MER: Provkörning av Kia e-Niro

Plattformen tas fram enbart för elbilsmodeller i såväl B- och C-segmenten, alltså polo- och golfklasserna. Koncernens elbilar ska dessutom ta ut svängarna mer och vara tämligen radikala till formen, menar källan. Plattformen ska vara klar om två år.

Dagens elbilar från Hyundai och Kia har klarat sig bra i händerna på Teknikens Världs testlag. I en provkörningsduell vann Hyundai Kona Electric mot Tesla Model 3. I elbilstestet i Teknikens Värld nummer 7/2019 prisades både Hyundai Kona och Kia e-Niro för bland annat lågt pris, lång räckvidd och körsmidighet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!