Foto: Mattias Rabe / Teknikens Värld

Så långt kommer 40 laddhybrider på riktigt

Vid köp av laddhybrid är en av de viktigaste egenskaperna bilens räckvidd på el. På senare år har just räckvidden ökat kraftigt hos laddhybriderna, men hur väl stämmer WLTP-uppmätta siffror överens med verkligheten? Det ska du nu få svar på.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sedan vi senast presenterade en samlad bild över olika laddhybriders verkliga räckvidd har det lanserats många nya laddhybrider på svenska marknaden. Därför tar vi återigen och tittar på hur väl laddhybridernas uppmätta WLTP-räckviddsvärden står i verkligheten, det vill säga den verklighet som du och jag lever i – svenska vägar och svenskt klimat.

Teknikens Värld har sedan flera år tillbaka en unik testslinga för laddhybrider som samtliga aktuella modeller får avverka. Den utgår från vårt redaktionsgarage, där bilarna har laddats fulla under natten i rumstemperatur, och tar laddhybriderna genom en mix av stadstrafik och landsvägskörning på framför allt 70- och 80-vägar. Förutsättningarna är alltid desamma för alla bilar, exempelvis ingen stolsvärme påslagen och 20 grader på klimatanläggningen. Enda parametern som inte är densamma från gång till gång är vädret. Vilket väglag och vilken lufttemperatur som var aktuella vid testkörningen finner du för varje bil i tabellen nedan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!