Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Vi tittar närmare på Volvo C40 Recharge

Volvos andra elbil – C40 Recharge – är presenterad och vi passar på att ta en närmare titt på den. Du får följa med.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Teknikens Världs Erik Wedberg och fotograf Glenn Lindberg tog några minuter tillsammans med Volvo C40 Recharge under världspremiären i tisdags. Men innan vi kikar på filmen och vad Erik har att berätta om bilen har vi ett par frågor till honom som passar bäst när han har fått smälta intrycken under ett drygt dygn.

Erik, upplevs C40 Recharge som ett förhastat verk med tanke på konceptbilarna från 2016, eller är det rätt väg att gå?
– Nej, förhastad skulle jag inte säga. Jag förvånas dock lite av att Volvo blandar in designelement från Polestar. LED-signaturen i strålkastarna påminner mer om Polestar 2 än XC40 och det gör också skärningen av frontspoilern. Om någon frågar varför man ska köpa C40 i stället för Polestar 2 så har jag faktiskt inget bra svar. Köp den du tycker ser finast ut.

Har Volvo sagt vem de tror attraheras av C40 Recharge? Är det möjligtvis samma grupp som när XC40 hade premiär på modeveckan nere i Milano för några år sedan? Då var det ”yngre, modemedvetna stadsbor med gott om pengar på fickan” som var målgruppen.
– Ja, definitivt. Med satsningen på onlineköp, privatleasing och Care by Volvo känns det verkligen som att Volvo riktar sig mot folk som egentligen inte vill ha en bil och är beredda att betala lite extra för att ha så lite att göra med bilen som möjligt.

Häng med oss här på teknikensvarld.se framöver så kommer du att få ta del av både provkörningar och test av Volvo C40 Recharge, och vi ska även testa de nya året-runt-däck som Volvo från och med nu ska utrusta sina elbilar med.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!