VF e36 debuterar på bilmässan i Los Angeles om ett par veckor. Foto: Vinfast

Vinfast ska använda direktförsäljning

Vietnamesiska tillverkaren Vinfast, som planerar att etablera sig i Europa 2022, meddelar att man ska använda sig av direktförsäljning.

Den vietnamesiska biltillverkaren Vinfast, som i somras togs över av Opels Michael Lohscheller, kommer förlita sig på en direktförsäljningsmodell när man ska debutera på den europeiska marknaden i vår. Det rapporterar Automotive News.

Distributionsmodellen liknar Teslas, det vill säga att den inte är beroende av franchisehandlare utan säljer online och via företagsägda butiker.

Vinfast Europes vd Bich Tran berättade nyligen att försäljningen ska starta i Frankrike, Tyskland och Nederländerna. Först ut är de två el-suvarna VF e35 och VF e36. Bolaget har visat upp den mindre e35 i hemlandet och gett en förhandstitt av den större e36. Den senare ska ha sin offentliga debut på bilmässan i Los Angeles, USA, om ett par veckor. Det finns fortfarande inga tekniska specifikationer eller prissättningar på bilarna.

Bich Tran säger att det är för tidigt att ge detaljer om planerade volymer och priser för den europeiska marknaden. Men förbeställningar kommer att börja i vår och de första leveranserna är beräknade i sommar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!