Foto: Volkswagen (montage)

Volkswagen ID.3 i R-prestandautförande på gång

Volkswagen ID.3 kommer liksom populära modellen Golf i prestandaversion. Men det dröjer fem år.

Bokstaven R är i Volkswagensammanhang synonymt med extra kraft och nu har märkets försäljningschef Jurgen Stackmann bekräftat att nylanserade elbilen ID.3 kommer i sådant utförandet – men det dröjer.

Innan dess måste man definiera hur bokstaven R ska fungera tillsammans med eldrift, men att prestanda-alternativet blir kvar är definitivt och att det blir elektrisk är helt logiskt. Första elektrifierade modellen med R-emblem blir dock Touareg som laddhybrid.

LÄS MER: Golf GTI blir ingen hybrid

ID.3 kommer redan från start med GTI-lika accelerationssiffror (även om man inte har offentliggjort några sådana data än) men med höjd effekt kortas per automatik räckvidden. Det är nötter som måste knäckas men Volkswagen räknar med att kunna presentera en prestandaversion av ID.3 inom fem år.

Volkswagen Golf Sportscombi i R-utförande. Foto: Volkswagen AG / Verwendung für Pressezwecke honor

Utvecklingschefen Frank Welsch säger att en sådan har hög prioritet men att före i kön ligger andra ID-modeller, nya Golf och Tiguan.

– Folk gillar prestanda och jag är säker på att de kommer att gilla det även i ID-bilar, säger Frank Welsch.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!