Volkswagen smygvisar elbil för Paris

Volkswagen har släppt tre smygvisningar på sin nya elektriska bil som kommer att debutera på bilsalongen i Paris i början av oktober.

Bilen kommer vara i ungefär samma storlek som Golf, men ska få rejält mycket större innerutrymmen tack vare eldriften. Bilen kommer att bli den första produktionsbilen att baseras på Volkswagens nya MEB-plattform, som även kommer användas av Volkswagens koncernsyskon Skoda, Seat och Audi.

Bilderna visar förvisso inte särskilt mycket, men designen verkar ha inspirerats av Up och konceptet BUDD-e som visades i januari. Och visst går det även att se lite drag av BMW i3, som troligtvis är den bil Volkswagen siktar in sig på att slå. 

I form av räckvidd satsar Volkswagen på minst 40 mil, men de säger sig ha potentialen att kunna nå nästan 60 mil. Volkswagen själva säger att bilen kommer att bli lika revolutionerande som klassiska Beetle var för sju årtionden sedan. Om det blir så återstår att se.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!