Volvos mål: En miljon elektrifierade bilar till 2025

Volvo storsatsar på elbilsmarknaden och sätter ett tufft mål inför framtiden. Fram till 2025 ska de ha sålt en miljon bilar med hybriddrivlina och rena elbilar.

För att nå målet ska Volvo erbjuda minst två hybridversioner av varje modell, plus att märkets första helt eldrivna bil kommer att lanseras 2019.

– Det är ett medvetet ambitiöst mål, vilket kommer att bli en utmaning, men Volvo vill ligga i frontlinjen för skiftet mot elektrifiering, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Tack vare de nya fordonsarkitekturerna SPA och CMA kommer samtliga modeller på ett enkelt sätt kunna erbjudas med både hybrid- laddhybrid- och eldrivlina. Den förstnämnda plattformen används som bekant till Volvos större bilar så som XC90, S- och V90 samt kommande generation av 60-serien, medan CMA-plattformen kommer att ligga som grund till nästa generation 40-serie.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!