Ytterligare en elbil från Mini

Mini och Great Wall Motors ska bygga en eldriven bilmodell unik för Kina på en nyutvecklad plattform.

En eldriven Mini ska komma i produktion nästa år. Bilarna ska byggas i den befintliga fabriken i Oxford men nu är det klart för ytterligare elbilsproduktion – i Kina.

Tillsamman med tillverkaren Great Wall Motors letar man nu efter en lämplig plats för produktionen – som blir den första utanför Europa för märket.

Den nya modellen börjar att tillverkas tidigast 2021 men kommer inte att bygga på samma plattform som den Oxfordbyggda bilen - och därmed inte hota dess produktion.

Great Wall Motors, som är huvudägare till joint venture-samarbetet, siktar på att sälja en miljon elbilar 2025, bland dessa ingår den nya Mini-modellen.

Minis moderföretag BMW har sedan tidigare ett samarbete med kinesiska Brilliance som omfattar både produktion av bilar som batterier. Den verksamheten ska fortsätta som vanligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!