080310-think-city-ox-el

Elbilen Think kan skruvas ihop i Sverige

Sedan snart tre månader står produktionen av norska elbilen Think still på grund av pengabrist hos det norska företaget. Nu planeras det att flytta över hela eller delar av tillverkningen till krisdrabbade Trollhättan och Uddevalla.

Saabs fabrik i Trollhättan och Volvos/Pininfarinas C70-fabrik i Uddevalla kan komma att få ett produktionstillskott för att fylla de luckor av outnyttjad kapacitet som finns, erfar SVT Västnytt.

Det handlar alltså om att hitta en samarbetspartner som kan tänka sig att tillverka bilar i fabrikerna, och blickarna riktas mot elbilar, i synnerhet norska Think.

Think har redan en elbil som säljs men sedan december förra året står produktionen still i fabriken i Norge. Och som vanligt i bilbranschen numera är orsaken pengabrist.

Det finns fördelar med att lägga produktionen i fabrikerna i Trollhättan och Uddevalla. Inte bara för att där finns outnyttjad kapacitet, utan för att där redan finns industriellt kunnande och en färdig infrastruktur. Samtidigt kan det hjälpa Think ur en prekär situation. Efterfrågan på elbilar ökar hela tiden och Think är en av de elbilar som bäst har kommit till folks kännedom.

 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!