Elva nya Audi på gång – namn registrerade

Det händer saker i Ingolstadt. Flera källor berättar att man planerar hela elva nya modeller, samtidigt som man registrerat varumärkena SQ2, SQ4, Q9 och F-Tron.

Volkswagenkoncernens mesta premiummärke, Ingolstadtbaserade Audi, har knappast ett smalt modellprogram i dagsläget. Tvärt om, finns det, lite beroende på hur man räknar, hela 49 olika Audimodeller att välja på. Och nu ska modellprogrammet breddas ytterligare, med elva modeller till.

Uppgifterna, som flera källor citerar, kommer från styrelseordförande Rupert Stadler. ”Vi ska fortsätta skriva succé och utöka produktutbudet från dagens 49 modeller till 60”, ska Stadler ha sagt, samtidigt som han menat att särskilt fokus kommer att läggas på SUV-segmentet, och då särskilt i fullsize-kategorin.

Kanske är det därför inte så förvånande att vi nu också nås av uppgifter om att Audi har registrerat ett flertal varumärken som, att döma av namnen, hör hemma i just suv-kategorin. Q9, SQ2 och SQ4 tillhör dessa. Dessutom har man även registrerat namnet F-Tron. Vi vet inte än vilka planer Audi har för de nyregistrerade varumärkena. Kanske är det bara en försiktighetsåtgärd för namn som eventuellt kan användas i framtiden, kanske finns det konkreta planer för modellerna. F-Tron skulle kunna användas för bränslecellsdrivna varianter (likt dagens E-Tron), och suvnamnen indikerar själva var i modellprogrammet de kan förväntas hamna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!