Emerson Fittipaldis drömåk EF7 Vision Gran Turismo

En bil endast för racerbanan och för få utvalda, här är racingikonen Emerson Fittipaldis drömbil EF7 Vision Gran Turismo.

Det är lätt att försvinna i Genèvesalongsvimlet och det är faktiskt lite vad bilen ovan just har gjort. Förhoppningarna var annars höga. Tänk bara, en bil framtagen av en en av världens främsta racingikoner: Emerson Fittipaldi. Tidigare har vi bara fått några teaserbilder men här är hela bilen.

Med måttot ”konst möter fart” har Emerson tagit fram bilen EF7 Vision Gran Turismo tillsammans med karossmakaren Pininfarina och sportbilstillverkaren HWA. Och nog tycks fart ha varit i fokus då bilen endast är avsedd för bankörning.Chassit är gjort av kolfiber och rutorna är av plast för att hålla vikten låg, EF7 väger cirka ett ton. Motorn är en V8 på 4,8 liter och som ger 600 hästkrafter utan turbo. Växellådan är inbyggt i chassit och har sex sekventiella lägen. U-formad ratt och kameror i stället för ytterbackspeglar är detaljer som skiljer EF7 från gängse sportvagnar. Liksom att ratt och pedaler är justerbara medan stolen är fixerad.Bilen kommer att tillverkas i en limiterad upplag och ska kunna designas efter kundens önskemål. Det ingår även undervisning av Emerson Fittipaldi själv.Till skillnad från verkligheten kommer bilen att få en egen racingserie i Playstation Gran Turismo, se filmen nedan.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!