070705_fiat-500

En iPod på fyra hjul

Nu i dagarna är det stort kalas i Italien, i samband med pånyttfödelsen av Fiat 500, eller Cinquecento som det heter på italienska.

Precis som Bettle och Mini, är Fiat 500 en ikon bland bilentusiaster. För 32 år sedan avslutades tillverkningen av den populära lilleputt-bilen Fiat 500. Nu är modellen tillbaka i ett aningen större och modernare utförande än föregångaren. Pånyttfödelsen firas över hela Italien.

Vid introduceringen av Fiat 500, den 4 juli 1957, celebrerade Turin med en kavalkad av 150 bilar genom staden. I går, exakt 50 år senare, var det dags för kalas i staden igen. Över 7 000 personer från hela världen var inbjudna för att vara med och fira ankomsten av nya Fiat 500. Bland alla dessa människor finns Teknikens Världs Daniel Frodin. 

Intresset är stort för modellen som kom att bli den optimala bilen för orderblocken. De är redan fyllda, långt över förväntan.

-Jag vill att Fiat ska bli bilarnas motsvarighet till Apple, och Fiat 500 ska vara vår iPod, sa Fiats Sergio Marchionne i samband med presentationen i Italienska Turin.

Ciao! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!