080130-suzuki-equator

Equator – Suzukis pickup-satsning

Suzuki går framåt i USA, men än är den japanska biltillverkaren inte nöjd. Därför har man nu tagit fram en ny flakförsedd bil – Equator – som ska slå sig in i den tuffa amerikanska pickup-marknaden.

Häromdagen läckte det ut inskannade bilder på Suzuki Equator på Internet. Därför valde japanerna i går att släppa den första officiella bilden på deras nya pickup som ska ha sin premiär på bilsalongen i Chicago i nästa vecka.

Denna nya mellanklass-pickup baseras på Nissan Frontier (heter Navara i bland annat Sverige) och ska byggas i Nissans fabrik i Tennessee, USA. Tanken är att Equator ska hjälpa Suzuki att ta en del av den gigantiska pickup-marknaden i Nordamerika, bland annat genom låg prissättning.

Vilka motorer bilen får är ännu ovisst. Inte helt oväntat tippas det att motorerna i Frontier/Navara placeras under huven på Equator. Chansen är liten, men eventuellt hittar Suzukis nya flakbil så småningom till Europa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!