Equus Bass770

Equus Bass770 – modern Mustang med Corvette-V8

En klassisk bil med moderna köregenskaper och stark motor är många bilentusiasters dröm. Nya Equus Bass770 – med aluminiumchassi och Corvette-V8 – är det närmaste drömmen man kan komma.

Amerikanska Singer har gjort sig ett namn i bilvärlden genom att bygga klassiska Porschar med moderna innandömen men för den som vill köra något betydligt mer amerikanskt finns Equus Bass770.

 Med 250 000 dollar, motsvarande 1,6 miljoner kronor, på fickan kan man gå till USA-baserade Equus och ber dem att bygga en Bass770. För pengarna får man en bil vars kaross påminner starkt om 1960-talets Ford Mustang men som undertill är en helt ny och modern konstruktion.

 Grunden till Bass770 är ett handbyggt aluminiumchassi som drivs framåt av en 6,2-liters V8 som normalt hittas i Corvette ZR1 och går under den tekniska beteckningen LS9. Med kompressorladdning blir effekten hela 640 hästkrafter och 819 newtonmeter i vridmoment. Kraften skickas till bakhjulen via en sexstegad dubbelkopplingslåda.

 Equss Bass770 ser varken på bild eller papper ut att vara något hafsigt hopkommer hotrodbygge. Fjädringen är adaptiv med magnetiska stötdämpare och kolfiberkeramiska bromsskivor köps in från Brembo. 0-100 km/h ska gå på 3,4 sekunder och toppfarten uppges vara 320 km/h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!