070705-chrysler-cerberus

EU har godkänt Cerberus köp av Chrysler

I maj månad kom de första rapporterna om att DaimlerChrysler ville sälja Chrysler-delen och således bli bara Daimler. Cerberus var största spekulanten att köpa Chrysler. Nu har EU godkänt affären.

Trots att EU nu har godkänt Cerberus Capital Management som köpare av Chrysler, så kommer affären troligtvis inte att vara i hamn förrän under tredje kvartalet i år. Detta då amerikanska myndigheter först måste godkänna affären.

Godkännandet från EU gick snabbt tack vare att inblandade parter inte hade några invändningar, vilket gjorde att en speciell förenklad behandlingsprocedur kunde tillämpas. De amerikanska myndigheterna förväntas använda samma snabba behandling av ärendet. Om inte, så kan ärendet dra ut väldigt mycket på tiden.

Om affären går igenom så kommer Cerberus äga 80,1 procent av Chrysler. För detta betalar de 49,7 miljarder kronor, där 40,7 av dessa miljarder går till Chrysler och dess finansiella del. Resterande nio miljarder går som betalning till Daimler. I gengäld ska Daimler låna ut 2,7 miljarder kronor till Chrysler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!