060810_saab_cheva

Europarekord för Saab och Cheva!

Saab fortsätter sitt fantastiska försäljningsår i Europa och Chevrolet hänger på. Under juli månad har de slagit personliga Europarekord i försäljning.

GM Europa går bättre och bättre. En hel del plussiffror har de fått, bland annat Saab har gått starkt framåt. Totalt ökade Trollhättans stolthet med 23,4 procent i Europa under perioden januari-juli. Ökningen jämförs med förra årets resultat under samma period. I bilar innebär det att 57 009 Saab har registrerats i Europa och det är 10 802 fler än samma period förra året. 6 427 bilar har registrerats enbart i juli, vilket innebär en ökning med 16,4 procent som gör årets juli till den bästa i Saabs historia i Europa. Framförallt är det 9-3 SportCombi med dieselmotor som säljer mycket bra ute på kontinenten. I Sverige fortsätter 9-5 BioPower att öka stadigt.

Chevrolet slog också rekord i juli. 29 236 är det högsta antal bilar Chevrolet sålt under en julimånad och det är dessutom en ökning med 9,5 procent från förra året. Under januari-juli har Chevrolet sålt 189 659 bilar vilket är en ökning med 10,8 procent från föregående år.

- Chevrolet och Saab är i form just nu. Med Opel/Vauxhall når vi våra mål med att få en bra blandning i modellprogrammen och satsningen på östra Europa går väldigt bra, där har Opel och Chevrolet ökat med 83 procent i juli, säger Jonathan Browning, biträdande försäljningschef för GM Europa.

Även GM:s nischade märken, Cadillac, Corvette och Hummer har gått bra så här långt. Corvette har sålt 866 bilar, Hummer har sålt 983 H2 och H3 och Cadillac har - trots den svaga BLS försäljningen - ökat med 28 procent men å andra sidan såldes inte BLS under den perioden förra året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!