071130-evel-knievel-död

Evel Knievel död

Våghalsarnas våghals Evel Knievel är död. Den kände mc-stuntmannen dog i dag den 30 november efter flera år av sjukdomar, bland annat hepatit C och diabetes. Här kan du även se filmen från hans mest kända hopp.

De flesta har sett Evel Knievel någon gång på TV eller på Internet. Hans legendariska stunt sittandes på motorcykelsadeln är bland de mest sedda sportevenemangen på TV – alla kategorier. Hans mest berömda stunthopp genomfördes den 8 september 1974 då Robert Craig "Evel” Knievel, som är hans riktiga namn, skulle hoppa över Snake River Canyon i Idaho, USA, med en raketdriven motorcykel (se film nedan). Egentligen ville han hoppa över Grand Canyon men det tillät inte de lokala myndigheterna. I stället blev det alltså Snake River Canyon och de flesta vet hur hoppet slutade. Evel lyckades aldrig hoppa tillräckligt långt på grund av vindarna utan ”kraschade” nere i ravinsprickans botten. Tur i oturen så förde vindarna ut Evel från bergväggen på andra sidan och han landade halvt om halvt ute i vattnet i floden nedan. Det räddade hans liv den gången.

På grund av sina många krascher sedan han började på 1960-talet har Evel Knievel genomgått många blodtransfusioner och en av dessa gav honom hepatit C. 1999 genomgick han också en levertransplantation. I dag den 30 november dog han endast 69 år gammal.

Evel Knievels officiella hemsida

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer