100326-superbus-nederländ

Extrem samåkning med holländska Superbus

När det talas om framtidens kollektivtrafik talas det nästan alltid om tåg. Varför kan man inte lika gärna åka buss, tycks en grupp holländska studenter ha tänkt. Deras eldrivna framtidsvision Superbus gör det roligt att ta bussen i stället för bilen.

 Holländarna är ett folk med visioner, se inte minst på Victor Muller och hans senaste förvärv, och en grupp bestående av studenter och ingenjörer har en minst sagt extrem vision. Tillsammans arbetar det med projektet Superbus – en 15 meter lång… superbuss!

Superbus kan bäst beskrivas som en överdimensionerad limousine med elmotorer i stället för en konventionell förbränningsmotor. I bildspelet nedan finns såväl datorillustrationer som bilder från arbetet med att ta fram en prototyp. På de datorritade bilderna är det svårt att få en uppfattning om superbussens storlek, men bilderna på prototypen avslöjar att det är en rejält stor pjäs som holländarna arbetar med. Upp till 23 passagerare ska ha gott om plats inne i den aerodynamiska karossen. Tanken är att man ska skicka ett sms med sin mobiltelefon och berätta var man är och vart man vill åka. Då kommer Superbus på ett kick och med en teoretisk toppfart på 250 km/h ska de gå snabbt att komma fram. En dator registrerar passagerarnas destinationer och räknar därefter ut den snabbaste rutten. För att det ska gå lätt att kliva in och ut ur den maskliknande bilen finns det inte mindre än åtta dörrar på varje sida. Väl inne i Superbus ska upplevelsen vara densamma som i en lyxig sedan, med gott om svängrum och bekväma säten. Varje passagerare har även ett eget multimediasystem att fördriva tiden med, alternativt arbeta. Men man får hålla sig i styr. Så fort en passagerare till exempel knäpper upp säkerhetsbilen så känner bilen av det och varnar föraren.

Tekniska data för Superbus liknar inget annat. Den är 15 meter lång, 2,5 meter bred, 1,65 meter hög och hela 9,5 ton tung med full last. De sex hjulen får kraft från ett okänt antal elmotorer som ger en samlad effekt på 300 kW. Kraften lagras i litiumjonbatterier, dessa beräknas ge en maximal räckvidd på 210 kilometer. Luftfjädring gör att Superbus kan få en maximal markfrigång på 400 millimeter, i höga farter sänker sig bilen och ligger endast 70 millimeter ovanför vägbanan för att bli så ”hal” som möjligt i luften. Tanken är att Superbus ska köras dels på vanliga vägar och dels på specialbyggda ”Supertracks”. I vanlig trafik måste föraren ratta och spaka men på Supertrack-vägar kan autopiloten kopplas in.

Följ projektets gång

Superbusproject.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!