Foto: Benjamin Antony Monn / Bugatti

Få Bugatti Chiron kvarstår

Färre än 40 exemplar av Bugatti Chiron finns kvar för beställning, därefter är det stopp. Har du hittills legat på latsidan är det nu dags att skicka in en beställning, annars blir du sannolikt utan.

Det var i februari 2016 som Bugatti presenterade Chiron, arvtagaren till supersportbilen Veyron. Det dröjde dock till mars 2017 innan första exemplaret rullade ut till kund, men därefter har det rullat på med en rad olika modellversioner utöver vanliga Chiron, exempelvis Chiron Sport, Chiron Sport 110 ans och extremt dyra (129 miljoner kronor) Bugatti La Voiture Noire. Under åren har modellen nått olika rekord, bland annat världsrekord i topphastighet – 490,5 km/h.

Nu, nästan fem år efter att första bilen levererades berättar Bugatti att alla 500 exemplar, som aviserades när Chiron presenterades, snart har tillverkats i Atelier-fabriken i Molsheim. Kvar finns färre än 40 exemplar av modellversionerna Chiron Pur Sport och Chiron Super Sport.

Många modellversioner av Bugatti Chiron har det blivit, här är ”long tail”-versionen Super Sport 300+ som är cirka 25 centimeter längre än vanliga Super Sport. Foto: Bugatti

Vill du lägga vantarna på en av de sista Chiron-exemplaren är det bara att hosta upp minst 32 miljoner kronor. Det är nämligen vad billigaste modellversionen kostar i grundutförande.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!