080906-straff-rattfylla

Fängelse för körkortslös körning i 20 år

Nu har polisen fått nog. En man som har varit körkortslös i 20 år har åkt fast för olovlig körning över 30 gånger. Nu får han skaka galler.

Östersunds-Posten skriver i dag på sin webbplats om en 48-årig man som varit utan körkort i 20 år, men som ändå kört bil frekvent och åkt fast för förseelsen över 30 gånger. Nu har polisen och rättsväsendet tagit i med hårdhandskarna då de dömt honom till 14 dagars fängelse och beslagtagen bil för de två senaste gångerna han kört olovligt.

Mannen säger sig känna till att det är dumt att köra utan körkort, men skyller på att han kan tappa omdömet när han tagit narkotika.

Denna historia får en att tänka på en annan, nämligen den förra året om en 50-årig man som fortsätter att köra rattfull trots 48 rattfylleridomar mot sig. Läs mer om den via länken nedan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!