110204-folksam-lista

Färre bilar bedöms säkra och miljövänliga

Försäkringsbolaget Folksam har återigen listat vilka bilar som är miljövänliga och dessutom anses tillräckligt säkra. Bland de bilar som är bäst i de olika klasserna hittas bilar från Ford, Volkswagen och Volvo.

Bilmarknaden svämmas över allt mer av bilar som lever upp till miljöbilskraven, varav många gör det mest för att de är små och lätta. Men hur många bilar finns det som är miljöbilsklassade men som samtidigt har en hög säkerhetsnivå. Ganska få, visar Folksams senaste sammanställning över vilka bilar som är både säkra och miljövänliga. Av de bilar som lever upp till den statliga miljöbilsdefinitionen klarar endast 30 procent Folksams säkerhetskrav. Det är en minskning med nio procentenheter jämfört med 2010.

Om man i stället räknar in alla 2011 års bilmodeller och går efter Folksams egna miljökrav håller endast 14 procent (46 modeller) måttet. Folksam har dessutom valt ut 13 modeller som de anser vara bäst i sina respektive klasser.

För den fullständiga listan över säkra och miljövänliga bilar, besök Folksam.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!