Färre trafikoffer i mars än genomsnittet

Under mars månad krävdes 16 liv i trafiken, visar siffror från Transportstyrelsen. Det är under genomsnittet och tre färre än i fjol, men nedgången betyder inte trendbrott.

Antalet omkomna i trafiken de senaste fem åren för mars månad har i genomsnitt varit 20 personer, en siffra som i årets räkning sjunkit till 16 personer. Även antalet svårt skadade i trafiken har gått ner jämfört med genomsnittet för föregående år.

 Under det senaste året har 319 personer omkommit i trafiken och 3 274 personer har skadats svårt i trafikolyckor. Året dessförinnan krävde 289 människoliv, vilket innebär att antalet döda och skadade i trafiken ökat med tio respektive 14 procent. 

 Sett ur ett längre perspektiv är trenden dock nedåtgående. Jämfört med föregående femårsperiod har antalet döda minskat med 17 procent och antalet svårt skadade med en procent.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!