Farthindret som mäter däckens mönsterdjup

Däcktillverkaren Nokian expanderar sin tjänst SnapSkan som mäter mönsterdjupet på din bils däck och skickar siffrorna till din mobiltelefon.

Den finska däcktillverkaren Nokian erbjuder gratis mätning av mönsterdjupet på din bils däck. Detta med systemet SnapSkan som utgörs av ”farthinder” med inbyggda lasermätare. En kamera läser samtidigt av bilens registreringsskylt och allt sparas tillfälligt i en databas. Informationen om däckens mönsterdjup kan du få tillgång till genom att registrera dig i förväg och boka ”farthinder”.

Att mäta däck med laserteknik är inte unikt för systemet SnapSkan som inte heller är purfärskt. Redan 2016 satte man upp en prototyp i ett varuhusgarage i Helsingfors

 men nu expanderar man tjänsten. I dag finns den på ett tjugotal platser i Finland men meningen är att lansera tjänsten internationellt.Enligt Nokian kör en av tio på undermåliga däck. Tjänsten är gratis och tillgänglig oavsett vilka däck du kör på. Efter skanningen får du ett erbjudande om nya däck, undra just av vilket märke…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!