Foto: Trafikverket

Fartkameror sågades ned mitt i natten

Fartkamerorna på E45 vid Åsarna sågades ned under julen.

Under mellandagarna upptäckte trafikverket att fartkamerorna på båda sidorna om E45 hade sågats ned i Åsarna. Samma fartkameror som under 2016 var de som fångade flest fortkörare i hela landet.

- Att knäcka glas och måla över rutor är vanligt, men det händer inte så ofta att man kapar ned en hel kamera. Pengaförstöring. Onödigt, säger Stefan Lindh vid trafikverket till SVT.

Det är oklart när exakt de två fartkamerorna, som står mitt inne i Åsarna by och fotar förare som kör snabbare än 50 kilometer i timmen, ska ha sågats ned. På Trafikverket misstänker man att de ska ha sågats ned natten mellan juldagen och annandagen.

- Det måste ha hörts väldigt mycket när man sågade ned stolpen mitt i natten, säger Lindh till SVT.

För tillfället är reparatörerna på ledighet och som tidigast kan kamerorna repareras efter trettonhelgen. Förutsatt att rören i kablagen inte frusit, då lär inte kamerorna vara reparerade innan våren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!