110524-ferrari-f50-fbi

FBI-agent kraschade Ferrari F50

När FBI-agenten fick i order att förflytta bilen, en Ferrari F50 av 1995 års modell, blev lyckan kort. Under mystiska omständigheter fick bilen plötsligt sladd i en kurva och landade i ett par buskar.

Vissa dagar kan jobbet ge lite guldkant på tillvaron. Det trodde i alla fall FBI-agenten Fred Kingston när han fick uppdraget att flytta en av USA:s totalt 50 Ferrari F50. Bilen var omhändertagen av amerikanska myndigheter under en pågående brottsutredning.

Ett snabbt samtal gjordes till en kompis och duon hoppade in i den 520 hästar starka Ferrarin. Möjligtvis var det den starka motorn som var orsaken till kraschen. Agent Kingston uppges ha sagt att bilen fick sladd redan i första kurvan ut från parkeringsplatsen. I ett tappert försök att häva sladden försökte agenten räta upp den skenande bilen, som dock slutade med att den studsade upp på trottoaren och ner i en buske och ett träd. 

Skadorna på bilen värderas av försäkringsbolaget som äger bilen till cirka 750 000 dollar eller 4,8 miljoner kronor. Men från amerikanska justitiedepartementet får försäkringsbolaget nobben. Bilen var omhändertagen av myndigheterna som inte ansvarar för beslagtagna ägodelar. Försäkringsbolaget Motors Insurance Co. har nu bestämt sig för att stämma myndigheterna på det fulla beloppet.

Andra Ferrari-entusiaster med gasfoten på rätta stället är svenske Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson. 2006 fick han rubriker runt om i världen när han efter en blöt natt smällde en åtta-miljoners Ferrari Enzo i Los Angeles i USA.

Bilder från F50-kraschen hittar du via den externa länken här nedan.

Extern länk

Bilder på kraschad Ferrari F50

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!