FCA dumpar dieseln efter 2022?

Inga dieselmotorer om fyra år. Enligt uppgifter till Financial Times har Fiat Chrysler Automobiles antagit en strategi som säger att inga av koncernens personbilar ska erbjudas med dieselmotorer efter år 2022.

Financial Times ska enligt uppgift ha talat med källor inom FCA-koncernen. Strategin är inte officiell än, men väntas bli det 1 juni i år. Enligt Financial Times ska utfasningen sträcka sig över fyra år och inkludera samtliga märken inom koncernen.

I FCA ingår Fiat, Chrysler, Dodge, Maserati, Alfa Romeo och Lancia.

Dock är det bara personbilarna som ska omfattas. Andra typer av fordon, som exempelvis små lastbilar och pickuper, ingår inte i utfasningsstrategin. Dessa fordon kommer även i framtiden att erbjudas med dieselmotorer.

Anledningen till utfasningen sägs vara dieselgateskandalen (FCA hamnade själva i blåsväder 2016), men också de allt hårdare utsläppskraven på dieselmotorer och medkostnaderna det innebär.

Fiat Chrysler Automobiles har än så länge inte kommenterat uppgifterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!