100329-bytbilcom annonser

Fejkade annonser på bytbil.com

Sajten bytbil.com drabbades i förra veckan av så kallade ”nätfiskare” vilket gjorde att ett stort antal bilar som inte fanns i verkligheten erbjöds till försäljning.

Det som skett är att ”nätfiskarna” kommit över inloggningsuppgifter från 25 olika bilhandlare runt om i Sverige. De lade därefter ut fejkade annonser på bilar som hade riktigt låga priser. Annonserna, som låg ute under helgen, såg ut att komma från riktiga bilhandlare och allt var i sin ordning, förutom att e-postadressen inte gick till bilföretagen.

Om man mailade till den felaktiga adressen kunde man alltså bli uppringd av en person som påstod sig komma från en bilhandlare.

Stefan Molarin från Vårgårda mailade aldrig utan ringde i stället direkt till bilhandlaren där de inte visste om den aktuella bilen över huvud taget.

När Stefan pratade med bytbil.com verkade de tro att Stefan kom från bilhandlaren i fallet och var öppenhjärtliga. Bara från en enda bilhandlare var det så mycket som 516 annonser som plockades bort och om det handlar om totalt 25 handlare blir det sammanlagt en hel del annonser.

Stefan Molarin har inte pratat med ”bluff-försäljaren” men gissar att det hade varit fråga om en förskottsbetalning för moms eller transport som hade krävts.

Joakim Hummer på bytbil.com erkänner att händelsen ägt rum men vill i övrigt inte kommentera utan hänvisar till sajtens tekniske chef Nicklas Liljefors som dock inte är anträffbar när vi söker honom. Joakim Hummer menar dock att alla felaktiga annonser nu är borttagna och att de informerat de handlare som drabbats. Någon information till vanliga köpare menar han inte var nödvändig.

Det finns emellertid all anledning att vara uppmärksam när priserna är väldigt låga. Den Audi A6 Avant TDI -08 som Stefan Molarin var intresserad av erbjöds för 120 000 kronor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!