Bilen, som är en Porsche Carrera S, felparkerades på en plats avsedd för taxi-bilar.

Felparkerad Porsche sprängdes sönder

Det är inte lätt att vara Porsche-ägare. Särskilt inte om du har en tendens att parkera lite galet, och speciellt inte om du bor i Paris. Då är det nämligen risk att din bil ses som ett terrorhot.

Den 25-årige fransmannen Olivier tog sin Porsche Carrera S in till de tjusiga kvarteren i St-Germain des Pres i Paris för att gå på nattklubb. Han hittade ingen ledig parkeringsplats tillräckligt nära klubben, så han bestämde sig för att parkera på en plats avsedd för taxi-bilar. Olivier slog på bilens varningsblinkers och begav sig mot nattklubben.

När kvällen började lida mot sitt slut insåg Olivier att han inte var kapabel att köra hem själv, så han bestämde sig för att lämna bilen och komma tillbaka senare för att hämta den. Han beställde en taxi som körde honom hem, där han förmodligen ganska omgående somnade.

Olivier väcktes av ett telefonsamtal från den franska polisen, som ville att han genast skulle komma och flytta bilen. Olivier begav sig till taxiparkeringen där han kvällen innan hade parkerat sin Porsche, men hann inte i tid.

Sedan terrorattentaten i Paris är säkerheten mycket hög och allt avvikande beteende tas på största allvar. Polisen misstänkte att den knepigt parkerade Porschen eventuellt kunde utgöra ett hot och bombgruppen tillkallades. När Olivier kom till platsen hade polisen redan hunnit spränga upp bilens huv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!