BMW i3 Foto: UWE FISCHER

Fem månaders väntetid på BMW i3... för att få provköra!

Hade du tänkt åka till BMW-handlaren för att provköra nya elbilen i3? Om du gör det nu kan du kanske få chansen att ratta den strax innan nästa sommar!

Vi har redan skrivit om att lilla elbilen i3 är en monumental succé för BMW, och att den gjorde ett oväntat snedsteg i Euro NCAP:s krocktest förra veckan. Nu tänker vi skriva om den igen och denna gång styr vi återigen in på spåret om framgångssagan i3.

Det är nämligen så att över 100 000 personer världen över har bokat upp sig för provkörning av BMW i3. Detta trots att den – än så länge – endast säljs på några få marknader sedan ett par veckor tillbaka. Rusningen till BMW-handlarna har satt den bayerska biltillverkaren i en bekväm situation, men samtidigt gett dem huvudbry av sällan skådat slag.

– Vi har månadslånga väntelistor för provkörningar. i3-bilarna måste laddas mellan varje provkörning, vilket tar lite tid. Återförsäljarna jobbar hårt för att försöka tillgodose efterfrågan, säger BMW:s marknadsdirektör Ian Robertson till brittiska Auto Express.

I exempelvis England står 6 500 personer i kö för att få köra i3, men endast 1 500 av dem har en avtalad provkörningstid. Med en takt om 300 provkörningar i veckan blir det fem månaders väntetid för den som nyligen anmält sitt intresse.

Lägg därtill minst sex månaders väntetid på att få din i3 om tänker beställa den efter provkörning. Alltså elva månaders väntetid totalt från det att du bestämmer dig för att provköra den till det att du får hem din alldeles egna bil (om nu provkörningen gav mersmak).

Men håll ut... det finns en enklare väg att gå. I morgon, torsdag 5 december, kan du läsa Sveriges första stora test av BMW i3 i Teknikens Värld nummer 26/2013 där den jämförs med en annan populär elbil, nämligen Tesla Model S. Renault Twizy ingår också i testet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!