060224_euro_ncap Foto: EuroNCAP

Fem stjärnor till Peugot 207 i EuroNCAP

Sex bilar testades i den senaste omgången av EuroNCAPs krocktester. Bäst betyg fick Peugeot 207 som fick fem stjärnor i krocksäkerhet medans Chevrolet Aveo fick två.

Den senaste omgången av EuroNCAP:s krocktester är över. Denna gången heter den stora (eller lilla) vinnaren Peugeot 207 som fick fem stjärnor för sin krocksäkerhet. Dessutom blev det fyra av fem stjärnor för barnkrocksäkerhet och tre av fyra stjärnor för fotgängarskydd.

De mindre bilarna på marknaden blir allt bättre och Peugeot 207 är ett tydligt steg i rätt riktning. Den har även bältespåminnare på alla platser utom mitten i baksätet.

Den andra bilen som i denna omgång fick fem stjärnor i krocksäkerhet var Alfa Rome 159 som vi tidigare berättat om. Tillsammans med Peugeot 207 var de två överlägsna de övriga fyra bilarna i detta test. 

Den sämsta bilen blev Chevrolet Aveo (en facelift av Kalos) som endast fick två stjärnor i krocksäkerhet.

Alla bilar fick dock tre eller fyra i barnsäkerhet vilket inte är några strålande resultat överlag men det är godkänt.

Mer om EuroNCAP testen kan du läsa här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!