100802-ferrari-458-challenge Foto: 2010 © Ferrari S.p.A.

Ferrari 458 Challenge – nya bilder

En grå måndagsmorgon som i dag behöver vi lite uppiggning. Tur då att Ferrari just har presenterat sin 458 Challenge och att de nu släpper nya, vackra bilder från testerna på Vallelunga.

 För ett par veckor sedan presenterade Ferrari sin senaste Challenge-racer. Den här gången är den baserad på 458 Italia och har följaktligen fått namnet Ferrari 458 Challenge. Ferrari har i dagarna genomfört tester med bilen på Vallelunga och testförarna Maurizio Mediani och Jaime Melo hade bara gott att säga om 458 Challenge, inte helt oväntat.

För att skapa bilen som ska köras i Ferrari Challenge Trofeo Pirelli nästa år av privata förare har Ferrari faktiskt inte gjort särskilt mycket. V8-motorn på 4,5 liter ger fortfarande 570 hästkrafter vid 9 000 r/min. Desto mer har gjorts åt vikten. Karosspanelerna har bytts mot tunnare och lättare varianter samtidigt som fjädringen har raceanpassats och 19-tums BBS-fälgar har monterats. Bakom dessa finns keramiska Brembo-bromsar. Ferrari säger fortfarande inte hur snabb 458 Challenge är, den enda fingervisningen får vi när Ferrari uppger att den är två sekunder snabbare än föregångaren F430 Challenge runt Fiorano-banan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr