100901-ferrari-458-återkallas Foto: 2009 © Ferrari S.p.A.

Ferrari 458 Italia återkallas

Efter ihärdiga rykten om ett eventuellt fabrikationsfel väljer Ferrari att återkalla den nya modellen 458 Italia. Orsaken är att limmet som fäster en värmesköld kan överhettas och leda till motorbrand.

 Den senaste tiden har vi kunnat se flera youtub-klipp med brinnande Ferrari-bilar. Minst fyra exemplar av nya 458 Italia har fattat eld och totalförstörts, vilket har lett till spekulationer om att det skulle finnas ett fabrikationsfel på Ferraris nya supersportbil. Nu väljer Ferrari att återkalla modellen.

Autoblog hänvisar till Ferrari som säger att ett lim som används för att fästa värmesköldar under bakskärmarna kan antändas vid extremt höga temperaturer, vilket kan leda till en kraftig motorbrand. Även om det inte har bekräftats låter det som en trolig förklaring till de utbrända dyrgripar som har fångats på film den senaste tiden. Ferrari har designat en ny värmesköld som fästs med nitar i stället för lim. Alla ägare till en 458 Italia uppmanas att söka sig till närmaste Ferrari-verkstad. Totalt omfattas 1 248 bilar.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!