100827-ferrari-458-bränder

Ferrari 458 Italia för het för sitt eget bästa?

Ferrari 458 Italia är het, kanske för het för sitt eget bästa. Under de tre senaste månaderna har tio bilar brunnit upp och nu säger sig Ferrari undersöka bränderna.

Sedan lanseringen för ett drygt halvår sedan har Ferrari 458 Italia endast fått översvallande omdömen från pressen och kunderna har ställt sig på kö. Den som vill ha en nytillverkad 458 Italia får finna sig i att vänta cirka tre år på att få bilen levererad. En serie motorbränder har dock hällt smolk i Ferraris glädjebägare. Under de senaste tre månaderna har det kommit rapporter om tio händelser då 458 Italia har brunnit ned till grunden.

Orsakerna till de tio bränderna är ännu inte fastställda. Sex bilar var inblandade i olyckor som kan ha orsakat bränderna och en stod i en lagerlokal på Heathrow som brann ned. Tre bilar har dock börjat brinna utan någon uppenbar anledning. Ferrari har inte sagt mer än att de ska undersöka bränderna.

Den som vill se Ferrari-miljoner gå upp i rök kan titta på filmklippet nedan eller klicka vidare till BBC som har sammanställt ett bildspel med utbrända 458 Italia-bilar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!