090615-599-gtb-hgte-schum

Ferrari 599 GTB HGTE och Schumacher in action

De flesta nöjer sig med kraften och köregenskaperna hos en vanlig Ferrari. Den som mot förmodan inte gör det men ändå vill ha en 599 GTB kan välja till det nyligen lanserade HGTE-paketet. Nu släpper Ferrari en film där F1-nestorn Schumacher rastar 599 GTB HGTE på Fiorano i rask takt.

Den sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher är som bekant inte längre verksam inom F1-cirkusen. Ferrari är dock fortfarande den tyske racerstjärnans hemvist och hans arbetsuppgifter verkar numera mer eller mindre bestå av att leka av sig i Ferraris olika bilar. I mitten av förra veckan kom Schumacher för ännu en dag på jobbet i samband med Pilota Ferrari – den exklusiva förarkurs som anordnas för Ferrari-ägare. Schumacher körde 20 varv på Fiorano-banan och allt fångades givetvis på bild och film.

HGTE-paketet (Handling Gran Turismo Evoluzione) består verkligen inte bara av kosmetiska förändringar. 599 GTB HGTE är snabb, mycket snabb. Ferrari uppger att HGTE-versionen tar sig runt Fiorano på 1 minut och 26,5 sekunder. Det är halvsekunden snabbare än F430 och hela 3,1 sekunder kvickare än legendariska F40. Schumachers Fiorano-tid i 599 GTB HGTE har dock inte avslöjats. Hemligheten bakom den snabba tiden för 599 GTB HGTE stavas framförallt förbättrad väghållning. HGTE-versionen ligger närmare marken, har styvare chassisättning, nya däck med bättre grepp och ett nytt sportavgassystem. Utseendemässigt tillkommer en lätt förändrad frontspoiler, nya 20-tumsfälgar samt en mängd kolfiberdetaljer inne i kupén.

Ta en tripp till ferrari.com     för att se när Schumacher rastar 599 GTB HGTE runt Fiorano.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!