100201-ferrari-hybrid

Ferrari 599 Hybrid visas i Genève

Ferrari ska visa sig från sin miljövänliga sida på Genèvesalongen i mars. När den nya Formel 1-bilen F10 avtäcktes avslöjades även att en 599 i hybridutförande ska visas i Genève. Produktion är att vänta.

 Ferrari kommer att visa en 599 Hybrid på bilsalongen i Genève. Det blir förmodligen i konceptutförande, men allt tyder på att bilen kan sättas i produktion inom kort. Nyheten kom samtidigt som Ferrari-chefen Luca di Montezemolo visade 2010 års Formel 1-bil F10. Han avslöjade dessvärre inga detaljer om den kommande hybrid-Ferrarin.

Spekulationer om en Ferrari med hybriddrift är verkligen inget nytt. Redan tidigt i fjol blev det känt att Ferrari hade tagit patent hybridsystem. Ritningar från Europeiska Patentverket avslöjade Ferraris kommande system för hybriddrift, som dessutom skulle innebära att bilarna blir fyrhjulsdrivna. Den hybriddrivna 599:an väntas, utöver sin vanliga V12-motor, få en elmotor som driver på framhjulen och får energi från litiumjonbatterier. Förhandsspekulationerna säger även att Ferrari stoppar ned sitt KERS-system (Kinetic Energy Recovery System) som har utvecklats av företagets Formel 1-stall. Även ett start/stopp-system uppges vara aktuellt. Med hjälp av elektricitet väntas förbrukningen för 599 minska med cirka 35 procent, vilket kan vara behövligt för en bil som drar drygt två liter milen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!